Home

Menvereniging Flevoland bestaat 20 jaar

Menvereniging Flevoland bestaat 20 jaar Biddinghuizen - 1 juni 2008.  Menvereniging Flevoland viert dit jaar alweer haar vierde lustrum. De leden, oudgedienden en nieuwkomers, genieten van hun sport die zij op wekelijkse basis beoefenen.

Sinds begin dit jaar vinden de lessen plaats bij Jan en Ineke van de Heijkant aan de Alikruikweg te Biddinghuizen.Het is een kleine en gezellige menvereniging waar jong en oud zich thuis voelt. De leden zijn op de woensdagavond bijeen. Daarnaast zijn er leden die alleen aan de onderlinge competitie
en de andere verenigingsactiviteiten deelnemen. De competitie bestaat uit de onderdelen cross, vaardigheid en dresuur. De strijd is meestal hevig, maar altijd fair en met respect voor de paarden en pony’s die de prestaties moeten leveren. Na afloop wordt de wedstrijd onder het genot van een drankje uitvoerig ‘nabeschouwd’.

Misschien is het u al eens opgevallen als u een fietstochtje door het Bremerbergbos onderneemt: hier en daar open plekken waar wat palen uit de grond steken. Die palengroepen worden gebruikt voor het opstellen van de hindernissen. In goed overleg met Staatsbosbeheer mag de vereniging haar wedstrijden houden in het bos. Een bijzonder voorrecht, dat ook bezoekende menners aangenaam verrast.Nu alweer voor het derde jaar organiseert Menvereniging Flevoland een oefenmarathon. Iedereen met een aanspanning kan zich inschrijven: http://www.menverenigingflevoland.nl. De inschrijving sluit bij maximaal 40 aanspanningen. Er wordt gereden in diverse rubrieken: paarden en pony’s in enkel- en dubbelspan. Tijdens de vorige editie gingen zelfs vierspannen door de hindernissen, een waar spektakel. De wedstrijd, die mogelijk wordt gemaakt door de bijdrage van diverse sponsoren, vindt plaats op zondag 15 juni vanaf 9.30 uur. Eerst worden de onderdelen dressuur en vaardigheid verreden en vanaf 13.00 uur, de cross.

U bent uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2019 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat