Home

Alice Naber-Lozeman naar Olympische Spelen

Biddinghuizen - 17 juli 2016.  Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen mag met haar paard ACSI Peter Parker naar de Olympische Spelen. Bondscoach Martin Lips maakte zondag zijn selectie voor de eventingruiters bekend, tijdens het NK Dressuur. De amazone vertrekt 30 juli naar Rio de Janeiro.

Alice Naber-Lozeman is één van de vier ruiters van het team, verder bestaande uit Merel Blom, Tim Lips en Theo van de Vendel. Eventing vormt de triatlon binnen de paardensport met de disciplines dressuur, springen en cross country.

Beloond
Eindelijk wordt de jarenlange training van de amazone, die met haar man aan de Mosselweg Stal Naber-Lozeman en Alice Eventing School runt, beloond. De Biddinghuizer is al zes keer Nederlands kampioen en nam deel aan EK´s en WK´s. Nu mag ze voor het eerst naar de Olympische Spelen.

In 2012 ook al dichtbij
In 2012 was Alice Naber-Lozeman ook dichtbij deelname aan de Olympische Spelen in Londen, maar toen raakte haar paard geblesseerd. Nu doet ze mee met ACSI Peter Parker, met wie ze de afgelopen drie jaar op rij Nederlands Kampioen werd.

Voor zover bekend is Lozeman de eerste inwoner van Biddinghuizen die deelneemt aan de Olympische Spelen.

Kijk naar Alice´s Road to Rio

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat