Home

Naber grijpt naast NK-titel

Biddinghuizen - 15 juli 2002.  Nooit eerder kende het nationaal kampioenschap eventing zo'n vreemde ontknoping als zaterdagmiddag in Breda. Vrijwel niemand twijfelde er na de uithoudingsproef aan dat het een duel zou worden tussen Alice Naber-Lozeman, die in 2000 ook al de titel pakte in Breda, en Phieleke Plijnaar (29).

Het verschil was slechts 0,2 strafpunt in het voordeel van Naber. De rest leek gezien. Toen Plijnaars achtjarige Poolse volbloedmerrie Nossis drie balken aan de benen kreeg, leken haar kansen tot nul gereduceerd.
Nabers Private X Press First is echter het tegendeel van een springwonder. In Helvoirt sprong ze er dit voorjaar nog een recordaantal balken af. "Voorwaarts blijven rijden, terug kan ze niet", gaf bondscoach Marc Rigouts de amazone uit Biddinghuizen nog als boodschap mee. Maar het hielp niet.

Met liefst vijf springfouten kwam de Nederlandse nummer één gedesillusioneerd uit de ring. "Tot het najaar krijgt dit paard nog haar kansen. Lukt het dan nog niet, dan wacht haar waarschijnlijk een carrière als dressuurpaard."

Snel rekenwerk leerde dat Phieleke Plijnaar alsnog haar eerste nationale titel had behaald. Ex-Breda-winnaar Adriaan Smeulders was met zijn herboren Billy knap teruggekomen, maar kwam uiteindelijk minder dan drie punten te kort. Wendela Schlimmer met Several werd derde.

Bron: BN / De Stem

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2019 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat