Home

DuoCross Ledendag 15, 16 en 17 oktober 2020

Als organisatie van de DuoCross hebben we best getwijfeld, maar het besluit is genomen. Zoals de situatie rondom de Corona nu is (begin september) vinden we dat DuoCross gewoon door kan gaan. Alhoewel gewoon… We zullen aanpassingen moeten doen. Het programma zal er als volgt uit komen te zien:

DuoCross voor de leden van de Flevoruiters en les-/pensionklanten van de Patriciahoeve:
Dressuur                              Donderdag 15 oktober vanaf ongeveer 14.30 uur
Springen                               Vrijdag 16 okt vanaf ongeveer 16.00 uur
Crossrit met je duo             Zaterdag 17 oktober vanaf ongeveer 12.00 uur
Vragenquiz                           Zaterdag 17 oktober na jullie crossrit

Opengesteld:
Terreinrit/Oefencross        Zondag 18 oktober vanaf ongeveer 10.00 uur

Er zal voor de deelnemers aan de DuoCross weer in tweetallen gestreden worden om mooie prijzen én om de wisselbokalen voor de groepen “Klasse B en lager” en “Klasse L/M/Z/ZZ”.

Wat zal anders zijn dan anders?

  • Er is dit jaar geen thema. De cross wordt niet verkleed gereden. Er zal ook geen prijs voor het meest originele duo zijn. Het verzoek is wel dat elk duo dezelfde (kleur) trui of jas draagt, zodat je als duo wel herkent wordt tijdens het parcours.
  • Andere jaren is de DuoCross Ledendag juist fijn om je contacten weer aan te halen. Echter dit jaar verzoeken we je niet langer dan nodig op de wedstrijdlocatie op te houden. Dat betekent dus “komen – losrijden – starten – en weer naar huis gaan”. Eigenlijk dezelfde regels als tegenwoordig op concoursen.
  • Neem zo min mogelijk publiek mee.
  • Er is in het Spijkbos geen catering voor deelnemers of publiek aanwezig. Voor alle vrijwilligers wordt uiteraard voor een lunchpakketje en een kopje koffie of thee gezorgd.
  • Op de Patriciahoeve is tijdens het springen en de dressuur koffie en thee te verkrijgen.
  • Om de drukte op het terrein van de Patriciahoeve te spreiden, kan er kan alleen op donderdag worden gedressuurd en alleen op vrijdag gesprongen. Het is die week herfstvakantie voor Noord, dus voor de meesten moet het geen probleem zijn. Werk je overdag, dan kun je aan het eind van het dagprogramma starten. Geef dat dan op tijd aan bij de organisatie.
  • Dit jaar kun je je inschrijfgeld betalen op de crossmiddag; op het secretariaat in het Spijkbos. Bij het betalen krijg je je startnummer uitgereikt. Zonder startnummer kun je niet de cross starten.
  • Wanneer jullie je startnummers na jullie crossrit weer bij het secretariaat komen inleveren, kun je daar samen met je duomaatje het vragenonderdeel doen.
  • De uitslag wordt zaterdagavond 17 oktober na 20.30 uur gepubliceerd op de website van de Patriciahoeve.
  • De prijzen kunnen vanaf zondagmiddag 18 oktober door het duo in ontvangst genomen worden bij de Patriciahoeve.
Voor de nieuwe deelnemers onder ons: het ene duo-lid rijdt een dressuurproef, de ander rijdt het springparcours. Samen maak je op zaterdagmiddag ná afloop van jullie crossrit in het Spijkbos een vragenquizje. De crossrit rijd je met zijn tweeën, waarbij in elk geval één van jullie twee een hindernis moet nemen of door de poortjes moet rijden. De spelregels staan in het DuoCross-reglement.
Er zijn 2 wisselbokalen; 1 voor elk klassement. Er is een L/M/Z/ZZ-klassement en een manege/BB/B-klassement. Het hoogte niveau van het duo is bepalend voor de klassementsindeling. De beoordeling van de dresuuurproef en de hoogte van het springparcours zal op ruiterniveau zijn. Een manegeruiter of een wedstrijdruiter hebben daardoor beide evenveel kans op een van de 2 bokalen.

Je kunt je duo opgeven via dit formulier: Opgave DuoCross Ledendag 2020 .
De inschrijving sluit 4 oktober; of eerder als het maximum van 40 duo’s is bereikt. Kosten deelname is 12,50 per combinatie. Graag contant betalen op de crossmiddag (zie eerder toegelicht).

Deelnemers die met een paard of pony van de Patriciahoeve willen meedoen, moeten dat vóór aanmelden overleggen met Diny of Kees (info@patriciahoeve.nl).
Voor degenen die het parcours van te voren willen verkennen. Dit kan wandelend of op de fiets op donderdagmiddag en vrijdagochtend vóór aanvang van de Ledendag. Dit is niet noodzakelijk. Het crossparcours wordt duidelijk aangegeven.

Voor het DuoCross-reglement en andere vragen/opmerkingen kun je een mail sturen naar het secretariaat van de DuoCross (DuoCrossBiddinghuizen@gmail.com). Startlijsten en overige informatie wordt in de week vooraf gaand aan de DuoCross Ledendag gepubliceerd.


 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit evenement kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers. Er is onder andere veel hulp nodig voor het bouwen van de crosshindernissen, voor het jureren tijdens de cross bij een hindernis, parkeerwachters en hulp bij het afbreken op 18 oktober. Allemaal erg leuk om te doen, dus meld je aan!! Dit kun je doen in het aanmeldformulier voor deelname aan de DuoCross of door een berichtje te doen naar Diny: 06 - 111 106 23 .

Bouwen crosshindernissen is  op 3, 4, 10 en 11 oktober; aanvang half 10 met koffie op de Patriciahoeve.

De uitslagen van de DuoCross Ledendag 2019 staan vast op de site !! Klik hier om ze te bekijken.

Het was weer een zeer geslaagde 2-daagse! Onze dank gaat weer uit naar de sponsor van dit evenement: fam. Deurwaarder.
© Copyright 2020 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat