Home

Alice Naber verrast in Boekelo

Alice Naber verrast in Boekelo Biddinghuizen - 10 oktober 2008.  Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) heeft met Coral Estate Tom Cruise II in het eerste onderdeel van de military Boekelo een voortreffelijke prestatie geleverd door de tweede plaats op te eisen.

"Morgen en overmorgen geen fouten maken", stamelde de amazone met een stralende lach van oor tot oor, nadat ze haar score van 36.70 uit de luidspekers had horen klinken.

"Het was gewoon een heel goede proef, en er zit nog meer in. We moeten elkaar nog iets beter leren kennen", vertelde Alice, nadat zij haar eigen verbazing te boven was gekomen. Dankzij haar goede rit verliet het Nederlandse team de laatste plaats in de rangschikking en staat nu vijfde. De criticaster langs de lijn zou hebben kunnen opmerken dat het achterwaarts gaan iets vloeiender had mogen zijn. Maar Alice Naber reed een sterke proef, die rust uitstraalde en volledige controle.

Als zij in staat is om de mooie, goed uitnodigend gebouwde cross morgen foutloos te rijden, kan zij hoog in het klassement eindigen. Dan ook zijn er kansen dat voor het eerst in 38 jaar op zondag een Nederlandse combinatie als winnaar van Boekelo gehuldigd kan worden.

Maar de concurrentie is sterk en vele grote namen uit de eventing sport zijn te vinden in de top twintig van het voorlopige klassement. Al deze twintig combinaties hebben kans om te winnen, omdat zij hun achterstand op de leider in het klassement, Simone Deitermann uit Duitsland met Flambeau, beperkt hebben weten te houden tot tien punten. Mirella Vrolijk (Wolvertem Bel.) reed met Heide Prinz ook een zeer aansprekende proef. alleen jammer dat beide galopchangementen mislukten. Vrolijk staat nu 22ste, maar had met geslaagde uitvoeringen van deze changementen zich een plaatsje in de top tien zeker weten te stellen. Mardeleine Brugman (Bornerbroek) staat met Sundancer op de 37ste plaats en daarmee is deze amazone zeker onderbedeeld geweest. Zara Philips, de kleindochter van de Engelse Koningin, staat met Tallyho Sambucca op de 65ste plaats.

In de landenwedstrijd gaat Duitsland aan de leiding, voor Groot-Brittannië en staat België op de derde plaats. Nederland neemt de vijfde plek in.

KNHS

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat