Home

Oefenmarathon in Bremerbergbos

Oefenmarathon in Bremerbergbos Biddinghuizen - 9 juni 2010.  Menvereniging Flevoland organiseert op zondag 13 juni een oefenmarathon in het Bremerbergbos te Biddinghuizen.

Vanaf 13.30 uur kunt u ruim 20 aanspanningen zien crossen door de gebouwde hindernissen. U kunt dit spektakel aanschouwen door te fietsen richting Colombinehuis. U gaat dan het 1e fietspad linksaf het bos in. U vindt daar 4 hindernissen waaronder de spectaculaire waterbak.

Traditiegetrouw organiseert Menvereniging Flevoland in juni een oefenmarathon in de bossen nabij de Bremerbergweg te Biddinghuizen. Leuk om te doen maar zeker ook leuk om te bekijken. Ook dit jaar hebben vele aanspanningen de weg naar Biddinghuizen gevonden. Dit betekent dat ruim 20 aanspanningen door de hindernissen zullen flitsen. Dit jaar heeft de organisatie besloten de hindernissen in groepjes te plaatsen zodat er veel te zien zal zijn en de echte fans hun favoriet kunnen blijven volgen.

De dag begint om 10.00 uur bij de paardenhouderij van Jan en Ineke van den Heijkant aan De Alikruikweg nr. 35. Het eerste onderdeel is de dressuur. Dat betekent het zo correct mogelijk rijden van voorgeschreven figuren. Daarna rijden de aanspanningen door naar de vaardigheidsproef. Dit is het rijden van een parcours door poortjes waarop balletjes zijn gelegd. Het afvallen van een balletje heeft strafpunten tot gevolg. Het laatste onderdeel is een cross in het Bremerbergbos met een drafparcours van 9 km, een stapparcours van 1 km en een hindernissentraject van ruim 7 km, met daarin opgenomen 6 hindernissen. Kortom een zware dag voor menner en paard.

U bent van harte welkom om dit spektakel mee te beleven. Kom zondag 13 juni naar De Alikruikweg of duik meteen het bos in om de cross te bekijken. Het evenement is gratis toegankelijk.

Menvereniging Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat