Home

Naber bij talentscout Ermelo

Biddinghuizen - 13 augustus 2005.  De Nederlandse topcoaches en -ruiters van de paardensport selecteren op 31 augustus op het KNHS-centrum in Ermelo de meest talentvolle jonge ruiters en amazones uit de disciplines dressuur, springen en eventing voor het Rabo Talentenplan.

Grote namen als Sjef Janssen, Tineke Bartels, Coby van Baalen, Rob Ehrens, Bert Romp, Wout Jan van der Schans en Alice Naber Lozeman maken naast alle jeugdbondscoaches deel uit van het selectieteam. Tweevoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven verzorgt als ambassadrice van het Talentenplan een interessante clinic. Het is uniek in de sportwereld dat zoveel topsporters zich gezamenlijk inzetten voor de toppers van de toekomst.

Begeleid
Op dé talentenscoutingsdag van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie kunnen jonge talentvolle ruiters en amazones zich selecteren voor verdere training van de toptrainers van Nederland. De besten plaatsen zich zelfs voor het Rabo Talententeam van 2006, wat betekent dat zij een jaar lang begeleid en verder opgeleid worden.

Tips
Het afgelopen seizoen konden jonge ruiters en amazones punten verdienen in diverse competities zoals de Rabo Talenten Trophy, de Roelofsen Raalte Trophy, de vdB-Cup en de Hartog Lucerne Trophy. De besten mogen door naar de selectiedag op het KNHS-centrum in Ermelo. Hoewel deze dag voor de deelnemers in het teken staat van het ‘selecteren’ is er ook volop ruimte voor instructie en begeleiding. De topcoaches en ruiters zullen de jonge talenten voorzien van nuttige tips en adviezen door elk talent een half uur lang te trainen.

Gratis
Tijdens de finale kan iedereen die iets wil leren van dé toptrainers van Nederland de instructie aan de talenten vanaf de zijlijn optimaal volgen. Daarnaast staan er ook interessante workshops op het programma zoals een clinic van springlegende Emile Hendrix, parcourslopen met voormalig ponybondscoach Wim Bonhof en een veterinair vragenuurtje met topdierenarts Evert Offereins. De toegang is voor iedereen gratis.

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021 Patriciahoeve

Realisatie: Sybit - Software op Maat